Светът на козметиката

04.09.2019

Светът на козметиката – необятен и красив!

 

Ежедневно всяка от нас мисли за хиляди неща – взаимоотношения с приятели, тежки проекти в работата, задължения в семейството, отговорности към децата, борба с конкуренцията, пазаруване, планиране на почивки и…едва ли можем да изброим всичко, което минава през главата на една жена. Да намериш време за нещо малко, типично женско, което ще те накара да се чувстваш добре през целия ден – това е цяло изкуство!
Изкуството не се изразява само в картини за милиони, статуетки от бронз или литературни шедьоври. То се проявява най-силно в дребните неща, които правим всеки ден, като например…минутките за грим.
Какво се случва, когато отделиш 10-15 мин, за да се гримираш?

Получаваш време само за теб
Често, докато се гримираме, мислим за нещо различно, пренасяме се в друг свят, започваме да мечтаем. Отпускаме тялото и концентрираме вниманието си върху отражението в огледалото. Понякога буквално виждаме всяка гънка, петънце и избираме варианти за заличаване на несъвършенствата. Друг път търсим дълбокия смисъл, като например; „Защо имам нови бръчки около очите? Вероятно работя твърде много“ или „Имам нужда от почивка, от повече време за мен…“

 

Събуждаш твореца в себе си!
Понякога нашите творци „спят“ или просто отказват да се включат в ежедневните ни задължения. Въпреки това, те са там, във всеки един от нас!

Изборът на цвят за днешния грим, това е най-вълнуващата част! Въображението е важно, а още по-важно е да намерим баланса между цветовете. Топлите и леки преливки, внасянето на контрасти и играта на светлосенки – това е моментът да се разгърнем.

Подготовка за външния свят!
Спокойни сме, когато сме у дома, но навън ни трябва защита и увереност. „Да изглеждам добре и да се чувствам добре“ – първа стъпка към покоряването на върхове! Външният вид не е всичко, но значи много за нас самите.
Подчертани вежди и очи, пърхащи мигли и драматичен поглед – понякога говорят вместо нас. Сияеща кожа, прикрити несъвършенства и озарени скули – носят усещане за добро здраве и енергия. Сочни устни в безброй нюанси – това почеркът на всяка жена! Червилото остава първият сигнал за моментното ни състояние.


Какво предлагаме ние?

За да се почувстваме добре и да изглеждаме добре не е задължително да напълним козметичната си чантичка с много и непосилни скъпи продукти. За късмет на всички нас, любителките на грима, в магазините ни очаква истинско богатство от продукти на достъпни брандове с високо качество. Всички те непрекъснато разработват продукти, и линии за обикновената жена, за да я накарат да се чувства наистина специална.

Светът на козметиката се пренася и в магазините на Лили Дрогерие. Събрахме едни от най-обичаните и търсени марки, за да дадем възможност на дамите да се развихрят и да намерят себе си сред морето от цветове, предложения и иновации. Всеки критерий и всяко изискване могат да бъдат задоволени с правилния подбор на продукт.

Разнообразие от палитри със сенки за очи, спирали, фон дьо тени, пудри, червила и още много, ще намерите сред марките: Essence, Catrice, Flormar , LLUMS. Марките са концентрирани върху едни от най-търсените и често купувани продукти, които се намират в напълно приемлив и допустим ценови диапазон. Брандовете изкушават своите почитатели с нови предложения всяка година, така че да удовлетворят желанията им за актуален, дълготраен и бюджетен грим.


В средния ценови диапазон са се настанили AURA, Bourjois, Max Factor , Maybelline New York, Revlon, Rimmel. Изключително добро качество на продуктите, комбинирано с оптимални цени. Широко разпознаваемите брандове, предлагат червила, бази, кремообразни продукти, моливи, бронзанти и всичко необходимо за един съвършен грим.


Ако целите професионални резултати в ежедневието си, сред брандовете Nyx Professional Make Up и L‘Оreal Paris ще откриете продукти с висока степен на покривност и обещание за безупречна визия. Марките попадат в по-високия ценови диапазон, като предлагат устойчиви бази, четки за грим и продукти за фиксиране, контуриране и още много.


За да изберете подходящия продукт, е важно да се съобразите със спецификите на кожата си, с цвета на косата и очите, за кога и къде е предназначен грима.

Дневен грим обича продукти с лека текстура и светли, сияйни цветове. Спокойно може да заложите на ниска покривност, за да се чувствате по-комфортно и удобно по време на 8-часовия работен ден или разходката в парка.


Вечерите обичат по-силен грим с висока покривност на продуктите и множество бляскави частици. Хайлайтърите продължават да властват в късните часове, а с по-ярките червила няма да останете незабелязани.

Ние знаем едно: Гримът не ни прави приемливи за останалите, гримът ощастливява нас самите!

Сподели