Колкото по-драмтично, толкова по-добре.

05.06.2020

Колкото по-драматично, толкова по-добре

 

 

ОЧНИТЕ ЛИНИИ СА НАВСЯКЪДЕ

Основното правило е: колкото по-драматично, толкова по-добре. Тази есен известните дизайнери анонсират, че всички прожектори са насочени към очите: и на ревютата изискват от гримьорите очите да са натрапчиво гримирани с каял, гелове, както и течни очни линии – в различни цветове.

В центъра на вниманието е очната линия с черен цвят, носена на подиума от най-известните манекенки като Кендъл Дженър, която имаше на лицето си много интензивни, дълги и широки двойни линии. Както виждаме от многобройните изяви, играта е напълно позволена, както и приветствана от страна на експертите по красота. Изследване на новите форми, цветове и посоки е най-доброто занимание за студените дни, които предстоят, и ще допаднат на по-креативните. Кулминацията се състои в това, че с грима правим очите по-експресивни, а същевременно изразяваме и своята лична естетика. Специално внимание заслужават и очните линии в яркорозово и сиво, които не е нужно да са прецизни, нито пък с тънки линии, дори не бива да бъда нанасяни директно от линията на миглите. Това, което ще ви зарадва, е фактът, че за постигането на този вид не е необходимо да инвестирате много в продукти, а само да заложите на мечтата и на важността. 


СИНИ SMOKEY EYES / САПФИРЕНО-МЕТАЛИКОВ ЦВЯТ

 Сините нюанси по очите отново преживяват завръщането си на модната сцена, а през този сезон са съпроводени от много интересни   текстури. Кралското синьо ще изглежда най-добре с бляскавия и металиков завършек, затова предлагаме да си набавите поне един грим с   ефектно синьо, ако искате да изпробвате тази мода. Сапфиреното се подчертава най-вече с течни лъскави сенки, а за най-смелите   препоръчваме големи блесълца с различни отблясъци (така наречения duochrome eфект), за да сте сигурни, че няма да останете   незабелязани. Това е добър избор на грима и за новогодишната нощ, тъй като под светлините на вечерта допълнителният слой сенки ще   отразява светлината и ще направи прекарването още по-интересно.
 Ако не сте любители на ярките цветове, добрата новина е, че наред със синьото на мода е и много любимият и много неутрален кафяв   нюанс, в съчетание с есенните тонове. Това е отлична опция за ежедневен грим, но и за специални обстоятелства, когато се чудите как да   съчетаете дрехите с грима – кафявото си отива с почти всичко, което бихте избрали от гардероба си.

ВЕЖДИ
Всичко зависи от текстурата. Ако сте от онези щастливки, които имат естествено гъсти вежди, през този период ще ви е необходима само спирала за вежди (безцветна или с цвета на очите, по желание). Ефектът, който придава спиралата, е, че всеки косъм заема ясно мястото си, затова се вижда по-лесно и някак изглежда по-богато. Ако не искате допълнителен цвят и гъстота, а само да ги застопорите на желаното място, можете да използвате лак за коса, пръснете малко лак върху четката за спирала, а след това разрешете веждите в посоката, в която желаете да застанат косъмчетата, и voilà! Ако все пак трябва да допълните цвят към веждите си, за засилване – най-добре ще послужи моливът. Съветът е да използвате такива моливи, които са тънки и се въртят (не трябва да се острят). С тях най-лесно ще постигнете ефекта на естествените косъмчета и прецизност. Най-добре е да очертавате началото на веждите по посока на естествения растеж, а след това с четка от спирала да разрешете по повърхността и така няма да е видимо, че сте правили корекция. Не прекалявайте с боята, необходимо е да подчертаем само естествената красота, като имаме предвид, че за промяна можете да изберете и един нюанс по-светъл от цвета, който използвате, с цел постигане на по-мек вид.

НЕОБИКНОВЕНИ ДОБАВКИ КЪМ ЛИЦЕТО

Тъй като модата на перлените шноли, фиби и накити бе подчертано актуална и широко разпространена това лято, можем да кажем, че тя продължава и през по-хладното време, но все пак е преминала към съвсем друга форма. Перлите като вечна класика се появяват все по-често в нов, некласически вид, като допълнение към модния makeup. Става въпрос за залепването на дребни допълнения, перли, мъниста, цирконий и миниатюрни верижки върху вече направената очна линия (най-често в някой интересен цвят). По този начин можете да видите необичайния грим, както и вариациите на тема допълнения за лепене в сериала „Еуфория“, вдъхновил много момичета да изпитат уменията си за нетрадиционно гримиране. В Инстаграм мрежата можете да откриете много вдъхновения и идеи за използването на цирконий и други интересни допълнения – в по-малка и по-голяма степен, както и да откриете най-добрия начин да ги съчетаете и да ги адаптирате към личния си стил.

 

ПЛОДОВО СИЯНИЕ ПО УСТНИТЕ
Не, блясъкът не е само за момичетата. Блясъкът е аксесоар, който се бори за истинското си място като едно от най-необходимите неща в дамската чанта. Той си пробива път с лежерните си, непрекалено пигментни цветове, за да са защитени устните от вятъра и за да се омекотят и да имат завършен вид.
Любимите нюанси, които са на мода, са цвят праскова, както и полупрозрачна малина, така че можем да ги класифицираме като плодови нюанси. Въпреки че блестящите устни години наред са били по-актуални през лятото, а матът – за края на студените дни, излиза, че ще използваме блестящия завършек все по-често.

 

Сподели