ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ ДОБРАТА ЗАЩИТА

31.05.2023

NIVEA MEN ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА
на Играта „ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ ДОБРАТА ЗАЩИТА“

РАЗДЕЛ 1. ОРГАНИЗАТОР НА ИГРАТА И ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА

1.1. Играта „Всичко започва от добрата защита“ (Играта) се организира и провежда от „Байерсдорф България“ ЕООД, ЕИК 130560358, със седалище и адрес на управление: гр. София, бул. „Александър Стамболийски“ № 101,(„Организатор на Играта“).
1.2. Играта ще се проведе чрез описания в РАЗДЕЛ 6 механизъм.
1.3. С участието си в Играта Участниците приемат да спазват условията на изложените по-долу официални правила на Играта („Официални правила“).
Официалните правила са публично оповестени на следната интернет страница: www.nivea.bg/zashtita за целия период на валидност на Играта.
Организаторът на Играта си запазва правото да допълва или променя Официалните правила по всяко време, като промените влизат в сила от тяхното оповестяване – датата на публикуването им на интернет-страницата www.nivea.bg/zashtita.

РАЗДЕЛ 2. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ИГРАТА И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

2.1. Играта се провежда в периода от 29.05.2023 г. до 02.07.2023 г., като участващи обекти за Играта са всички търговски обекти на територията на Република България, в които се продават продукти с марката „NIVEA MEN“. В играта може да участват всички потребители, закупили продукти с марка „NIVEA MEN“ на стойност минимум 15 лв. с ДДС независимо от търговския обект, от който са закупени. Детайли за Играта са описани в РАЗДЕЛ 6.
2.2. Търговските обекти не са организатори на Играта.

РАЗДЕЛ 3. УЧАСТВАЩИ ТЪРГОВСКИ МАРКИ И ПРОДУКТИ

3.1. В Играта участват всички продукти с марка „NIVEA MEN“.

РАЗДЕЛ 4. НАГРАДИ

4.1. Наградите, които могат да бъдат спечелени в настоящата Игра, са следните:
а. 5 броя професионална джага Leeds GamesPlanet®;
б. 50 броя футболен пуф Barbaron;
в. 500 броя NIVEA MEN термо чаши за път.

РАЗДЕЛ 5. ПРАВО НА УЧАСТИЕ В ИГРАТА

5.1. В Играта могат да участват всички дееспособни физически лица, навършили 18 години към момента на покупката, които пребивават на територията на Република България.
5.2. Служителите на Организатора, както и техните съпрузи и роднини по права или съребрена линия до четвърта степен, нямат право да участват в Играта.

РАЗДЕЛ 6. МЕХАНИЗЪМ НА ИГРАТА
6.1. При еднократна покупка на продукти NIVEA MEN на обща стойност минимум 15 лв. с ДДС от който и да е търговски обект в страната, клиентът има възможност да участва в Играта за спечелване на една от наградите от т. 4.1. За да се регистрира, всеки клиент следва да влезе на www.nivea.bg/zashtita и да въведе своите три имена, e-mail, телефон за връзка, номер и дата на касов бон/фактура и да качи снимка на оригинал на съответния касов бон/фактура, удостоверяваща покупката на продукт/и NIVEA MEN на стойност минимум 15 лв. с ДДС.
За участие в Играта се изисква лицето да попълни всички задължителни полета в регистрационната форма, описани по-горе, да прикачи снимка на касов бон/фактура и да даде изричното си съгласие, чрез отметка в електронната регистрационна форма за участие в Играта, личните му данни да бъдат обработвани от Организатора за целите на Играта.
Участникът отговоря за верността и коректността на предоставените от него данни.
6.2. Оригиналът на касовия бон/фактурата за извършената покупка на продукт/и NIVEA MEN на стойност минимум 15 лв. с ДДС през периода на Играта следва да бъде запазен от лицето.
6.3. Всеки Участник има право да участва в Играта многократно като за всяка регистрация качи снимка на касов бон/фактура, удостоверяваща нова покупка на продукти NIVEA MEN, на стойност минимум 15 лв. с ДДС, от която и да е търговска верига в страната, различна от вече регистриран касов бон/фактура и при изпълнение на условията в настоящите Официални правила. Всеки Участник може да спечели само една награда, независимо от броя регистрирани различни касови бонове/фактури.
Наградите 50 броя футболен пуф Barbaron и 500 броя NIVEA MEN термо чаши за път са моментни и още при регистрацията си Участникът ще узнае дали е печеливш по отношение на някоя от тях. В случай че регистриран Участник спечели някоя от моментните награди, същият няма право да участва в тегленето, което ще се проведе съгласно Раздел 7 от настоящите Официални правила, за спечелване на една от големите награди, а именно 5 броя професионална джага Leeds GamesPlanet®.
6.4. Ако с един и същи касов бон/фактура са закупени NIVEA MEN продукти на по-висока стойност от 15 лв. с ДДС, клиентът има право да направи само една регистрация с този касов бон/фактура и неговото име ще участва в Играта за посочените награди само веднъж.
6.5. Цената на участващите в Играта продукти се определя от съответния търговски обект.
6.6. Не участват в тегленето за наградите лица, които са:

а. участвали с касов бон/фактура за покупка на каквито и да е други продукти, различни от продукти с марка NIVEA MEN, на по-ниска от посочената стойност или закупени извън периода на провеждане на Играта.
Заб.: Ако на касовия бон/фактурата присъстват и други продукти, закупени от който и да е търговски обект в страната, това не е пречка за участие в Играта, стига да са изпълнени условията касовият бон/фактурата да съдържа продукти с марка NIVEA MEN на стойност най-малко 15 лв., закупени през периода на провеждане на Играта;
б. участвали в Играта с касови бонове/фактури за закупени продукти с марка NIVEA MEN на стойност минимум 15 лв. с ДДС, извън периода на Играта;
в. направили регистрации, при които липсват пълните данни за Участника съгласно тези правила (три имена, e-mail, телефон за връзка, номер, дата и качена снимка на касов бон/фактура, удостоверяваща покупката на NIVEA MEN на стойност минимум 15 лв. с ДДС), както и регистрации с качени снимки на касови бонове/фактури, от които не е добре видима направената покупка и дали отговаря на посочените изисквания за участие в Играта;
г. участвали със служебен бон или дубликат на касовия бон/фактурата.


6.7. Недопустими са действия, с които с измама се влияе върху резултатите от Играта и всички действия, извършвани с цел да бъде заблуден Организаторът на Играта. При установяването на такива действия, Участникът се лишава от правото да получи спечелената от него или с негово съдействие награда.
6.8. Забранени са действия от страна на Участници в Играта, с които се цели вероятността за спечелване на награда да бъде повишена посредством използване на средства и методи, различни и/или в противоречие с тези, предвидени в настоящите Официални правила. При установяване извършването на действия, които имат за цел и/или биха могли да доведат до манипулиране на резултатите при разпределението на наградите, Организаторът на Играта си запазва правото да дисквалифицира съответния Участник или Участници и да го/ги лиши от правото да получи/получат спечелената в резултат на такива действия награда или награди.
6.9. Организаторът на Играта не носи отговорност спрямо трети лица, които твърдят, че Участник в Играта, независимо дали е спечелил награда или не, неправомерно е отнел или откраднал от това трето лице фактура, с която въпросният Участник е участвал в Играта, или пък че касов бон/фактура е загубен от третото лице и намерен от Участника, който е използвал същия за участие в томболата.

РАЗДЕЛ 7. ТЕГЛЕНЕ НА НАГРАДИТЕ
7.1. На 10.07.2023 г. в офис на представителя на „Байерсдорф България“ ЕООД – „Република Интерактив“ СРЛ (Republika Interactive SRL), VAT №: RO23981359, дружество регистрирано съгласно законодателството на Република Румъния, на адрес: Румъния, гр. Букурещ, Сектор 2, ул. „Барбу Вареску“ № 137А, ще бъдат изтеглени общо 5 (петима) печеливши Участници за големите награди в Играта, а именно 5 броя професионална джага Leeds GamesPlanet®. Тегленето на големите награди се извършва на случаен принцип, електронно чрез платформата www.random.org. Заедно с имената на петимата печеливши Участници, ще бъдат изтеглени и имената на 5 (петима) резервни такива. Изтеглянето на имената на печелившите Участници се извършва в следния ред – първо се изтеглят имената на 5 печеливши Участници, след което се изтеглят имената на 5 резервни печеливши Участници.
7.2. За резултатите от тегленията на наградите се съставят протоколи, в които по реда на изтеглянето се вписват имената на печелившите и резервните печеливши участници.
7.3. Протоколите ще бъде публично оповестени на 13.07.2023 г. на www.nivea.bg/zashtita.
7.4. Участниците, спечелили някоя от големите награди, а именно 5 броя професионална джага Leeds GamesPlanet®, ще бъдат информирани в двуседмичен срок от обявяването им чрез позвъняване на посочените от тях телефонни номера от представител на Организатора, като следва да му предоставят адрес за доставка на съответно спечелената голяма награда.
Участниците, които са спечелили някоя от моментните награди, а именно 50 броя футболен пуф Barbaron и 500 броя NIVEA MEN термо чаши за път, ще получат потвърждение за това от интернет платформата още към момента на регистрирането на своето участие в Играта с квалифициращ касов бон/фактура съгласно чл. 6.1 от настоящите Официални правила. За спечелването на някоя от моментните награди печелившите Участници ще бъдат уведомени и чрез позвъняване от представител на Организатора в едноседмичен срок от потвърждението за печелившия регистриран касов бон/фактура на посочените от тях телефонни номера, като следва да предоставят адрес за доставка на съответно спечелената моментна награда.
7.5. В случай, че Организаторът не може да се свърже повече от 2 пъти с печелившите Участници на големите награди на посочените от тях телефонни номера, тези Участници се заместват от изтеглените резервни печеливши Участници. Заместването се извършва по реда на изтеглянето на резервните печеливши Участници.

РАЗДЕЛ 8. ПОЛУЧАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ

8.1. Всеки Участник има възможност да спечели не повече от една награда от настоящата Игра, независимо дали наградата е моментна или някоя от големите награди. В случай че Участник бъде изтеглен повече от един път със същата регистрация или с друга, той се замества от резервен печеливш Участник, по реда за заместване, определен в настоящите Официални правила.
8.2. Всички награди от настоящата Игра, а именно 50 броя футболен пуф Barbaron и 500 броя NIVEA MEN термо чаши за път – моментни награди, и 5 броя професионална джага Leeds GamesPlanet® – големи награди, се доставят чрез куриер на съответния адрес за доставка, посочен от печелившите Участници, в срок до тридесет работни дни от датата на уведомяването на Организатора за адреса за доставка на наградата. Разходите по доставяне на наградите се поемат от Организатора.
8.3 Във връзка с данъчното облагане на предметни награди, които не са с незначителна стойност по смисъла на §1, т. 62 от Допълнителните разпоредби на ЗДДФЛ, големите предметни награди в настоящата Игра, а именно 5 броя професионална джага Leeds GamesPlanet®, подлежат на облагане с окончателен данък по реда на чл. 38, ал. 14 във вр. с чл. 65, ал. 7 ЗДДФЛ, който се удържа и внася от Организатора – за негова сметка. В изпълнение на задължението си по ЗДДФЛ Организаторът е длъжен да посочи имената на печелившия Участник, неговото ЕГН и постоянен адрес в справката по чл. 73, ал. 1, т.2 от ЗДДФЛ за изплатените през годината доходи и удържан данък.
8.3. При получаването на големите награди печелившите Участници трябва да представят за справка документ за самоличност, както и да предоставят на Организатора допълнителни свои лични данни – ЕГН и постоянен адрес, с оглед задължението на Организатора по чл. 73, ал. 1, т. 2 от ЗДДФЛ. Доколкото нуждата от обработване на допълнителните лични данни на Печелившите е вменена на Организатора по силата на закон, по смисъла на чл. 6, параграф 1, буква „в“ от Регламент (ЕС) 2016/679, съгласие за обработка на лични данни на Печелившите не се изисква.
8.4. Не се допуска замяна на спечелена награда с нейната парична равностойност или с други награди.
8.5. Изображенията на наградите в рекламните материали на Играта са илюстративни. Цветът на наградите не е по избор на печелившия Участник.

РАЗДЕЛ 9. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

9.1. „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД (като Организатор на Играта) е администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни. Лични данни, във връзка с гореописаната Игра, представляват следните данни на Участниците: три имена, e-mail, телефон за връзка, адрес за доставка, ЕГН и постоянен адрес (последните две категории лични данни се предоставят единствено от печелившите Участници на някоя от големите награди – при получаване на наградата).
9.2. „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД не събира лични данни, освен в случаите, когато Участник в Играта доброволно не му ги предостави, само след изричното, недвусмислено и предварително съгласие на Участника, както и в случаите, в които обработването на съответните лични данни е необходимо за спазването на законово задължение, което се прилага спрямо „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, в качеството му на администратор на лични данни.
9.3. Съгласието на Участника следва да бъде изразено чрез отметка в електронната регистрационна форма за участие в Играта, в специалното за това поле при попълването на споменатата регистрационна форма.
9.4. Предоставените от Участник в Играта, с изричното му и недвусмислено съгласие, лични данни, се събират, съхраняват, използват и обработват на основание член 6, ал. 1, буква „а“ от Общия регламент относно защитата на данните (Регламент 2016/679 на Европейския парламент и Съвета). Предоставените от Участник в Играта лични данни изцяло служат за надлежното провеждане на Играта от Организатора, и само доколкото е необходимо, а именно: регистрацията на Участник за участие в Играта; изтеглянето на печеливш Участник и предоставянето му на спечелената награда; кореспонденцията между Организатора и Участника във връзка с провеждането на Играта; изпълнение на задълженията на Организатора по данъчното законодателство на Република България; както и за рекламни и маркетинг цели (за които рекламни и маркетинг цели съгласието може да бъде оттеглено по всяко време, без каквито и да са неблагоприятни последици за съответния Участник).
9.5. „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД не предоставя лични данни на Участниците в Играта на трети страни, освен когато това е вменено на „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД като задължение по закон или изискано от официални държавни органи, както и ако е необходимо за изпълнение на целите на Играта – теглене на печелившите Участници, уведомяване от представител на Организатора за спечелването на награда и доставянето на спечелената награда на печеливш Участник чрез куриер. Организаторът изисква от тези трети лица да използват личните данни на Участниците само съгласно стандартите на Организатора, общата Политика за защита на личните данни/ информация относно обработката на "бисквитки" ("cookies") на Организатора (https://www.beiersdorf.bg/meta-pages/privacy-policy), както и законовите изисквания за обработка на данни. С изключение на описаните в настоящата точка случаи, Организаторът не предоставя лични данни на Участниците в Играта на трети страни, освен ако Участник не даде изричното си и недвусмислено съгласие за това. Организаторът обаче си запазва правото да разкрива информация за Участниците в Играта, когато това му е вменено като задължение във връзка с Регламент (ЕС) 2016/679 или по закон бъде изискано от правоприлагащите органи, за което Участникът бива надлежно и своевременно уведомяван. За обработването на лични данни на Участниците, представителите на Организатора, като обработващи лични данни, и Организаторът, като администратор, сключват надлежни споразумения по чл. 28 от Регламент (ЕС) 2016/679, с което страните гарантират спазването на всички необходими технически и организационни мерки за защита на личните данни на Участниците и реализирането на правата им като субекти на данни.
9.6. Организаторът на Играта се задължава относно събирането, обработването, използването, съхранението и заличаването на личните данни на участниците в Играта да спазва разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679, Закона за защита на личните данни и подзаконовите нормативни актове по приложението му, в това число да използва личните данни на участниците само за целите, посочени в настоящите Официални правила. С участието си в Играта, Участниците се съгласяват изцяло с общата Политика за защита на личните данни/ информация относно обработката на "бисквитки" ("cookies") на „БАЙЕРСДОРФ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, публикувана на https://www.beiersdorf.bg/meta-pages/privacy-policy. Участниците декларират, че са запознати със средствата за обработка, последиците от отказа за предоставяне на личните данни и правото на достъп и коригиране на събраните данни. Участниците се съгласяват, че в случай на спечелване на награда, техните имена могат да се публикуват на сайта www.nivea.bg/zashtita.
9.7. Организаторът съхранява личните данни на Участниците в Играта за срок не по-дълъг от срока на провеждането на Играта. След изтичането на този срок Организаторът полага необходимите грижи да заличи и унищожи данните на Участниците, без ненужно забавяне. Срокът, в който Организаторът съхранява личните данни на Участниците в Играта, може да бъде удължен само във връзка с надлежното провеждане и целите на Играта и предоставянето на наградата на печелившите Участници, като изрично уведоми последните за това удължаване. Личните данни на печелившите Участници се съхраняват от Организатора до предаването им на спечелените награди и/или за срока, предвиден в българското данъчно и счетоводно законодателство (приложимо за печелившите Участници на някоя от големите награди).
9.8. Участниците в Играта имат следните права във връзка със защитата на личните им данни:


 Участник в Играта може по всяко време да оттегли съгласието си за съхранение и обработване на личните му данни от Организатора. За целта е необходимо да се изрази изричното желание на Участника за оттегляне на съгласието му за съхранение и обработване на личните му данни, като може да се използва някой от посочените методи за контакт с Организатора, публикувани на https://www.beiersdorf.bg/meta-pages/contact/contact-form. С оттегляне на съгласието си за съхранение и обработване на личните си данни Участникът прекратява своето участие в Играта, като това не е обвързано с връщане на вече получена награда.
 Участник в Играта може по всяко време да отправи запитване до Организатора, използвайки горепосочените методи за контакт с Организатора, за това как се съхраняват личните данни на Участника, както и да получи достъп до или копие от тях в електронна или друга подходяща форма.
 Участник в Играта може по всяко време да отправи искане до Организатора, използвайки горепосочените методи за контакт с Организатора, относно коригирането, допълването или попълването на личните данни на Участника.
 Участник в Играта може по всяко време да реализира правото си „да бъде забравен“, а именно личните данни на Участника да бъдат заличени и изтрити от регистрите на Организатора. За целта Участникът трябва да отправи изрично искане до Организатора, посредством една от формите за контакт, публикувани на https://www.beiersdorf.bg/meta-pages/contact/contact-form.
 Участник в Играта може по всяко време да възрази срещу обработването на личните му данни от Организатора, включително ако данните се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.
 Участник в Играта може по всяко време да възрази срещу обработването на личните му данни, в случай че прецени, че е налице нарушение на правото му на защита на личните данни, като подаде жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Уеб сайт: www.cpdp.bg
 
Участващите търговски обекти не обработват лични данни на участници в Играта.
 
РАЗДЕЛ 10. ОТГОВОРНОСТ
10.1. Организаторът на Играта не носи отговорност при условие, че печелившите Участници са предоставили невалиден телефон и/или e-mail за контакт или некореспондиращ, непълен или неточен адрес за доставка на наградите, или по друг начин не са попълнили правилно или точно необходимите данни за участие. 
10.2. Организаторът не носи отговорност в случаи на невъзможност за регистрация и участие в Играта, поради настъпване на обстоятелства извън неговия контрол - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на интернет, предоставяните от трети лица услуги извън контрола на Организатора.
10.3. Организаторът не носи отговорност за каквито и да са смущения или технически проблеми, осуетяващи ползването на страницата на Играта, вследствие на неправилното експлоатиране на оборудването на Участник.
10.4. Организаторът не гарантира, че регистрацията за участие в Играта ще бъде непрекъсваема, навременна, сигурна и свободна от грешки, доколкото това се дължи на обстоятелства извън неговия контрол. Организаторът не носи отговорност за загуба на съхранявана информация, поради извънредни и непредвидими системни сривове или поява на технически проблеми, свързани с регистрацията и участието в Играта.
10.5. Организаторът не носи отговорност в случай на неуспешен опит за участие, дължащ се на забавена връзка, дефектно или неуспешно електронно предаване на данни, повреда на комуникационната връзка, независимо от причината, по отношение на оборудване, системи, мрежи, линии, сателити, сървъри, компютри или доставчици, използвани по отношение на Играта или каквато и да е друга техническа неизправност.
10.6. Организаторът не носи отговорност при възникване на форсмажорни обстоятелства, които възпрепятстват доставката или получаването на награда.
10.7. Организаторът и търговските обекти не носят отговорност, в случай че след изтичане на срока на провеждане на Играта в дадените обекти са останали рекламни материали, свързани с Играта. Участието е възможно само в рамките на посочения в настоящите правила период.

РАЗДЕЛ 11. СЪДЕБНИ СПОРОВЕ

11.1. Всеки потенциален правен спор между Организатора на Играта и участниците в същата се решава по взаимна договорка; при невъзможност за постигане на такава спорът се решава от компетентните български съдилища в град София.

РАЗДЕЛ 12. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИГРАТА
12.1. Организаторът има неотменимото право да променя правилата на Играта, както и да прекрати Играта по всяко време, обявявайки това в съответствие с Раздел 1, т. 1.5., в случай че настъпят злоупотреби, нарушаване на правилата или форсмажорни обстоятелства. В тези случаи на участниците не се дължи компенсация и не се допуска връщане на продукти и възстановяване на тяхната стойност.

Настоящите правила влизат в сила от 29.05.2023 г.
гр. София