We Care - за природата

11.05.2020

We Care - за природата

Ежедневието ни гъмжи от пластмаса. През последните няколко десетилетия тя се е превърнала в неразделна част от почти всички предмети и материали заради своите характеристики (гъвкавост, дълготрайност и лекота), както и заради ниската си цена. Пластмасата е отражение и на все по-широкото разпространение на „културата на изхвърляне“, тъй като много от нея се използва именно за производството на огромно разнообразие от опаковки за еднократна употреба. Когато пластмасовите отпадъци не се управляват правилно или се изхвърлят безразборно, те замърсяват околната среда, като голяма част от тях завършват в океана чрез водните пътища. С постоянното повишаване на производството на пластмаса, нейното натрупване в океаните е проблем, който става все по-голям и по-голям. През изминалия половин век, най-вече през последните десетилетия, производството на пластмаса в световен мащаб се е увеличило неимоверно. Само между 2002-2013 г., то се е повишило със средно 50% от 204 млн. тона до 299 млн. тона. Очаква се тази стойност да продължи да расте и до 2020 година1 да достигне 500 млн. тона годишно - с 900% повече от нивото през 1980 г.


В тази връзка TRISA създаде четката за зъби TRISA WE CARE:

• Дръжка


Дръжката е изработена от 100% рециклирани пластмасови бутилки. Рециклираният материал отговаря на строги хигиенни и функционални разпоредби на TRISA четките за зъби.

• Дизайн


Дизайнът на TRISA We Care подчертава високите амбиции за постигане на цялостна устойчива концепция. Въпреки лекия си дизайн, четката за зъби отговаря на най-високите ергономични изисквания, предлагайки отличен комфорт при използването й.

• 100% рициново олио


Специална форма на косъмчетата, изработени от 100% рициново олио, нежно и ефикасно отстранява замърсяванията и плаката. Оставя дълготраен свеж дъх и блестящо бели зъби. Четката предлага качествено почистване на междузъбното пространство и други труднодостъпни зони, без да засяга състоянието на емайла. Продуктът е изключително подходящ за поддържане на основна грижа за устната хигиена.

Сподели