Цветове в косите

21.08.2019

От векове наред, добре поддържаната коса е признак на женственост, говори за сексапил или невинност, показва моментното състояние на своята притежателка – щастие, тъга, апатия или авантюризъм. Едно е сигурно – първото, което прави впечатление, е цветът на косата!

В желанието си да се харесаме на останалите, на себе си, да прикрием несъвършенства по лицето или да подчертаем чертите си, боядисваме косите си във възможно най-нестандартните нюанси! Всичко това води до перманентното използване на амонячни, безамонячни бои, оцветители, шампоани за тониране и др. Това неминуемо уврежда косата, затова специалистите съветват смяната на цвета да се осъществява в специализираните салони за красота, така че вредата да бъде сведена до минимум.

Между професионалните и непрофесионалните бои има съществена разлика, която се отразява и в крайния резултат. Професионалните бои имат по-наситени и устойчиви цветове, а повечето от тях съдържат природни съставки, които подхранват косата и й придават допълнителен блясък. Формулата им е създадена така, че да не вреди на скалпа и да не нарушава структурата на косъма в дълбочина.

За разлика от професионалните, непрофесионалните бои за коса вървят в комплект с един тип оксидант. Това е и основен фактор да не постигаме красивия цвят от опаковката в домашни условия. Всяка коса е различна и има различна степен на третиране. Наличието на индивидуални специфики налага избора на определен оксидант и конкретни цветове, така че да покрият нуждите на косата. Предимството на професионалните бои е, че всички компоненти се закупуват отделно и могат да се подберат в зависимост от косата.

Голяма част от дамите предпочитат боядисването в домашни условия, поради липсата на време или възможност за посещаване на салони. За щастие, на пазара се появяват все повече бои, които успяват да се доближат до професионалните по много от най-важните критерии.

 

Съотношението цена-качество е водещо при избора на марка за боядисване у дома. Тук под внимание следва да се вземе:
- степен на покривност;
- действителни резултати от боядисването;
- грижа за косата – допълнителна хидратация и липсата на съставки, които нарушават структурата й.
- цена.


В последните години, в дрогериите все по-често се намират достъпни бои, разработени така, че да дадат желания цвят, без да увреждат косата. Големите брандове започнаха да подобряват формулите на най-продаваните си продукти, а на рафтовете се появяват и нови марки с претенциите за професионални резултати в домашни условия.
Единствено в магазините на Лили Дрогерие ще открие FARO – дълготрайна и интензивна боя за коса. FARO е създадена именно за жените, които държат на блясъка, здравината на косата и разнообразието от цветове. Може да изберете от над 20 нюанса – платинено русо, гарваново черно или ярко червено.


Създадохме FARO, за дам дадем възможност на дамите да постигнат максимално добри резултати вкъщи. Наличието на масла от авокадо, маслина и бадем правят формулата мека, като щадят структурата на косъма и се грижат за допълнителното й подсилване. Защото всяка жена заслужава да се чувства красива и да не наслаждава на косата си.
И след като споменахме за разнообразието от цветове, нека се потопим в модните тенденции за сезон есен/зима 2019г., за да ви помогнем с избора на подходящи нюанси.
В края на годината ярко-червеното отново триумфира. Колкото по-впечатляващо, толкова по-добре! Неоновите нюанси в лилаво, розово и синьо са неизменна част от бунтарските прически, които тази есен заемат водеща позиция. Топ тенденция са и пастелните цветове, като противовес на ярката палитра от възможности.
Ако все пак искате да направите цялостна промяна във визията, но се придържате към стилните и елегантни цветове, заложете на тъмно-кестеняво, преливащо към черно. Говорим за 90-процентов чист шоколад, чийто цвят е наситен и обещаващ! През настъпващия сезон кестенявите нюанси със златисти оттенъци ще бъдат модерни, затова не се притеснявайте да експериментирате.


Много светло русо, платинено до сребристо – другата крайност в света на прическите! Съчетайте го с къса коса и по-тъмни корени, за да бъдете на гребена на модната вълна.
И като финал … да не забравяме, че най-хубавият цвят е този, който ни кара да се чувстваме добре, без значение модата или сезона.

Сподели