Правила за провеждане и за участие в Игра на Бочко “Време за почивка”

29.09.2023

Правила за провеждане и за участие в Игра на Бочко “Време за почивка”
Период на провеждане на Играта: 28.09.2023 – 31.10.2023 г.


ЧАСТ 1. ОРГАНИЗАТОР НА ИГРАТА
Играта се организира и провежда от „ЛАВЕНА“ АД, със седалище и адрес на управление: гр. Шумен, 9700 ПК 114, Индустриален квартал, с ЕИК 837066835, електронна поща: [email protected], телефон за контакт: 054/ 850 138 наричано по-долу, за краткост „Организатор”, съвместно с „Лавена Мърчандайзинг“ ЕООД, ЕИК 200760724, със седалище и адрес на управление: гр. София, 1407 ул. Златен рог 20-22, ет.6. Всички запитвания към организатора следва да се отправят към данните за контакт на „ЛАВЕНА“ АД.
Изпълнител на Играта е: „МЕДИЯПОСТ ХИТ МЕЙЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, с ЕИК 131468795, със седалище и адрес на управление София 1335, бул. Петър Дертлиев 25, ет. 2

ЧАСТ 2. ТЕРИТОРИЯ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИГРАТА
Играта на БОЧКО се провежда във всички търговски обекти, разположени на територията на Република България, в които се продават продукти с марката „Бочко“.
ЧАСТ 3. СЪЩНОСТ НА ИГРАТА И ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ, ПУБЛИКУВАНИ НА WWW.BOCHKO.BG/PROMO
3.1. За участие в Играта е необходимо:
3.1.1. През периода на провеждане на Играта, желаещите да участват в нея да закупят с една покупка продукт / и с търговска марка „Бочко“ на обща стойност минимум 10 лв. с ДДС, единият от които да е Бочко шампоан в разфасовка от 200 мл, 250 мл, или 400 мл.
3.1.2 Съгласно чл. 3.1.1. задължителна е покупката на един от следните шампоани:
БОЧКО ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО ЛАЙКА И ЛИПА 200 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО ЛАЙКА И ЛИПА 400 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО ЛАВАНДУЛА 200 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО ЛАВАНДУЛА 400 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО БАДЕМ И НЕВЕН 200 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО БАДЕМ И НЕВЕН 400 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА И ПРОТИВ КРУСТИ 200 МЛ
БОЧКО ДЕТСКИ ШАМПОАН И ДУШ-ГЕЛ 2 В 1 С ВИТАМИН В3 250 МЛ
БОЧКО ДЕТСКИ ШАМПОАН И БАЛСАМ 2 В 1 С ПАНТЕНОЛ 250 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН И ДУШ-ГЕЛ 2В1 ЯГОДА 250 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН И ДУШ-ГЕЛ 2В1 БАНАН 250 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН И ДУШ-ГЕЛ 2В1 ПРАСКОВА 250 МЛ
БОЧКО ШАМПОАН И ДУШ-ГЕЛ 2В1 ДИНЯ 250 МЛ

3.1.3. За да се регистрира за участие, всяко лице следва да влезе на www.bochko.bg/promo и да въведе своите имена, e-mail, телефон за връзка, номер на касова бележка/фактура и 

да качи снимка на оригинал на съответната касова бележка/фактура, удостоверяваща покупката на продукт/и Бочко на стойност минимум 10 лв. с ДДС.
В случай, че на касовата бележка/фактура не фигурират точните наименования на закупените продукти, то за валидно ще се счита участие, придружено от снимка едновременно на касовата бележка/фактура и закупените продукти.
Участникът отговоря за верността и коректността на предоставените от него данни.

3.2. С една касова бележка/фактура може да се направи само една регистрация и да се участва само веднъж, независимо от максималната стойност на закупените с нея продукти Бочко.

3.3.Всяко лице може да участва в промоцията неограничен брой пъти, като за всяко участие следва да регистрира нова касова бележка/фактура. Всеки участник може да спечели само една награда, независимо от броя регистрирани касови бележки/фактури.

3.4.Оригиналът на касовата бележка/фактура за извършената покупка на продукт/и Бочко на стойност минимум 10 лв. с ДДС през периода на Играта следва да бъде запазен от Участника.

3.5. След изтичане на срока на Играта, Изпълнителят организира томбола чрез използването на специализиран софтуер, в резултат на която се определят печелившите 105 (сто и пет) участници. В случай, че регистрацията е валидна, печелившият се потвърждава в софтуера и му се изпраща автоматичен имейл с информация за спечелената от него награда. Ако някоя от касовите бележки не отговаря на условията, печелившият се отбелязва като невалиден и на негово място софтуерът автоматично тегли нов участник.
Резултатите от томболата, две имена на печеливши и последни четири цифри от телефонен номер, се публикуват на интернет страницата на Бочко www.bochko.bg/promo до 03.11.2023 г,. като ще присъстват там в срок до 30 (тридесет) дни.

3.6. Участниците, спечелили наградите, ще бъдат информирани освен чрез автоматичен имейл от софтуерния продукт, чрез прозвъняване на посочените от тях телефонни номера в двуседмичен срок от обявяването на печелившите .

3.7. В случай, че Изпълнителят не може да се свърже повече от 2 пъти с печелившите
Участници на посочените от тях телефонни номера, тези Участници се заместват автоматично чрез софтуера от резервни печеливши Участници.
3.8. Всеки Участник има възможност да спечели не повече от една награда от настоящата
Игра. В случай че Участник бъде изтеглен повече от един път със същата регистрация или
с друга, той се замества от резервен печеливш Участник, по реда за заместване, определен
в настоящите Официални правила.

3.9. Наградите сe изпращат по електронна поща от Изпълнителя на e-mail адрес, посочен от печелившите Участници, в срок до 14 работни дни от датата на свързване с печелившия участник, но не по-късно от 30.11.2023 г.
3.10. Съгласно разпоредбите на Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) в сила от 1 януари 2019 година, на облагане подлежат парични и предметни награди на стойност над 100 (сто) лв. без ДДС, получени от физически лица чрез игри, състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител. Спечелилият такава награда (Ваучер за семеен уикенд в Парк и Спа Хотел Марково на стойност 600 лв. с ДДС) участник трябва да предостави на Организатора или подизпълнителя следните данни: трите имена, ЕГН и валиден пощенски адрес, тъй като Организаторът е задължен да декларира на годишна база изплатените суми за парични и предметни награди (над 100 лева без ДДС) в декларация по чл.73 от ЗДДФЛ. В случай че печелившият участник откаже да предостави изискваните данни, Организаторът си запазва правото да откаже да изпрати наградата.

ЧАСТ 4. ПЕРИОД И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИГРАТА
4.1. Активен период на Играта е от 28.09.2023 г. до 31.10.2023 г. В 00.00 часа на 31.10.2023 г. ще бъде преустановена възможността да бъдат регистрирани участници на горепосочения интернет сайт.
4.2 Играта ще бъде проведена във всички търговски обекти на територията на Република България, от които ще могат да бъдат закупувани продукти Бочко.

ЧАСТ 5. ПРАВО НА УЧАСТИЕ
5.1. Играта е валидна за всички физически лица, навършили 18 години. Участието в Играта е доброволно и може да бъда извършвано неограничен брой пъти.
5.2. В Играта нямат право да участват служителите на ЛАВЕНА АД, както и членовете на техните семейства, нито служители на Изпълнителя „МЕДИЯПОСТ ХИТ МЕЙЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД.
5.3. В случай, че Организаторът открие или установи нередовен участник по реда на 5.1 и 5.2., то той има право да изиска обратно получената от него награда, респективно да не му я предостави.

ЧАСТ 6. ОПИСАНИЕ НА НАГРАДИТЕ
6.1. Наградите са следните:
Електронен ваучер за детски обувки с безплатна доставка в онлайн магазина на Колев&Колев- www.k-k.bg на стойност 50 лв. с ДДС – 100 бр.

Електронен ваучер за семеен уикенд в Парк и Спа Хотел Марково на стойност 600 лв. с ДДС – 5 бр.

6.2.Не се допуска замяна на спечелената награда с нейната парична равностойност или с
други награди.

6.3. Изображенията на наградите в рекламните материали на Играта са илюстративни.
6.4. Ваучерът за детски обувки може да бъде използван еднократно за заплащане на всички продукти, само в онлайн магазина на Колев и Колев – www.k-k.bg. С ваучера може да се пазарува с доплащане, но не може да се получава ресто при покупка на стойност по-ниска от тази на номинала му. Ваучерът не може да бъде заменен за паричната му равностойност или друга награда. Ваучерът е валиден до 31.03.2024 г.

6.5. Електронен ваучер за семеен уикенд в Парк и Спа Хотел Марково -желателно е резервацията да бъде направена поне 14 дни преди датата на ползване. Валидността е 6 месеца след датата на издаване. Стойността на ваучера не се осребрява. Ваучерът може да се ползва еднократно. В случай, че гостите са надвишили сумата на ваучера, то разликата трябва да бъде заплатена на място в хотела. В случай, че използваната сума от гостите не надвишава стойността на ваучера, то сумата, която остава, не може да бъде възстановена или използвана на по-късен етап.


ЧАСТ 7. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИГРАТА
7.1 Организаторът има право да прекрати Играта по всяко време в случай на злоупотреби, нарушение на настоящите Официални правила или законодателството на Република България, както и при настъпване на форсмажорни обстоятелства. В тези случаи на Участниците не се дължи компенсация и Организаторът и/или Изпълнителят не носят каквато и да била отговорност за вреди, претърпени от Участниците или трети лица, поради прекратяване на Играта.

ЧАСТ 8. ОТГОВОРНОСТ И РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
8.1. Организаторът не носи отговорност пред участниците, включително за предоставяне на награди, когато не е предоставена касова бележка/фактура или е предоставена нечетлива или такава с нарушена цялост.
8.2. Организаторът не носи отговорност при предсрочно прекратяване на Играта, както и в случай че участниците са възпрепятствани да вземат своите награди, например поради предоставяне на непълни и/или неточни данни. Всички претенции за награди, предявени след изтичането на 30 (тридесет) календарни дни от датата на протокола за теглене на печелившите участници, са невалидни и няма да бъдат разглеждани от Организатора / Изпълнителя.
8.3. Всеки спор между Организатора / Изпълнителя и участниците в Играта се решава добросъвестно и по взаимно съгласие. При невъзможност за постигане на такова спорът се решава от компетентните институции и/или съдилища в Република България.

ЧАСТ 9 МЕХАНИЗЪМ ЗА УЧАСТИЕ. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
9.1. Организирането и провеждането на Играта е свързано с обработване на лични данни.
9.2. За участие в Играта всеки участник, закупил продукти на стойност равна или по – висока от 10 лв. с ДДС, единият от които е Бочко шампоан, може да регистрира касовата си бележка/фактура чрез въвеждане на лични данни на интернет страницата на Бочко: www.bochko.bg/promo. Данните, които се въвеждат, са следните: две имена, телефонен номер, електронна поща, номер на касова бележка/фактура. До посочените данни достъп има Изпълнителят. Организаторът получава от Изпълнителя само данни на спечелилите Участници и няма достъп до данни на всички Участници, регистрирали се за участие в Играта.
9.3. Организаторът и Изпълнителят осъществяват дейности по събиране, съхранение и обработване на лични данни на физически лица в съответствие с българското и европейско законодателство, като предприемат най - малко минимално необходимите мерки за защита на такива данни. Участието в Играта е свързано с обработване на лични данни – имена, електронна поща и телефонен номер на участниците, които се взели решение да участват в томболата. След тегленето на печелившите Изпълнителят се свързва със спечелилите 105 участника на предоставените от тях телефонни номера, за да ги уведоми за спечелване на наградите. Данните на спечелилите 105 участника се предоставят след това от Изпълнителя на Организатора. След предоставяне на наградите личните данни се съхраняват за срок от 60(шестдесет) календарни дни, считано от датата, на която е обявен протоколът с печелившите на интернет страницата на Бочко, след което се унищожават. Достъп до личните данни получават само определени служители на Организатора и Изпълнителя, пряко ангажирани в кампанията на промоцията. При условията на чл. 3.10 по – горе, съответните Участници предоставят трите си имена и ЕГН на Организатора.
9.4. Всеки участник с регистрацията си на сайта на Бочко дава съгласието си за обработване на неговите лични данни в съответствие с настоящия раздел. За повече информация относно личните данни, можете да се запознаете с Политика за защита на личните данни, находяща се на следния електронен адрес: http://lavena.bg/bg/privacy/personal-data-protection-policy/.
9.5. Изпълнителят разполага със собствена Политика за защита на личните данни, с която всеки Участник може да се запознае на уеб адрес: https://mediaposthitmail.bg/pzld/
ЧАСТ 10. ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
10.1. Участниците в Играта с участието си в нея приемат и се задължават да спазват настоящите Официални правила, достъпни за тях на страницата www.bochko.bg/promo за срока на нейната валидност.
10.2. Настоящите правила са задължителни за участниците в Играта. Организаторът си запазва правото едностранно да допълва и/или изменя Правилата в съответствие с действащото българско законодателство, като допълненията и/или измененията влизат в сила след публикуването им на следната интернет страница: www.bochko.bg/promo