Lilly Drogerie: Сгответе с Лили Дрогерие и Металац Посуде!
 

Сгответе с Лили Дрогерие и Металац Посуде!

Сгответе с Лили Дрогерие и Металац Посуде! Сгответе с Лили Дрогерие и Металац Посуде!

 


 


 


Всяка кухня крие своите тайни - малките трикове на големите готвачи, вълшебни подправки и разбира се…верни помощници! Щастливи сме, че в готвенето имаме силен съюзник, като Металац Посуде!


Да превърнеш една рутина в нещо сладко и релаксиращо – о, да! Възможно е!  За всяко нещо има лек, а за всяка гозба има подходяща посуда!  В кухнята на един готвач по сърце, призвание или професия, винаги трябва да има: купи за съхранение, тенджери в различни размери и мултифункционален пекач, за да бъде поне с едни гърди напред!


В магазините на Лили Дрогерие ви очаква пълен комплект от специално изработени съдове с емайлирано покритие и удобен дизайн.   


Емайлирани купи NERA в два размера


Подредете хладилника и освободете пространство! Всяка от купите се предлага с прозрачен  пластмасов капак. Съхранете продуктите и ги запазете свежи за по-дълго. Използвайте ги за пренасяне на храна и готвене на открито.


Емайлирана тенджера NERA със стъклен капак и подвижна кошница


Изпържете картофи, задушете зеленчуци, пригответе всичко, за което се сещате!  Стъкленият капак предпазва по време на пърженето, а благодарение на кошницата, лесно може ще отцедите продуктите от мазнината. Използвайте тенджерата и като самостоятелен съд за приготвяното на супа.


 Лора и Стоян, от предаването Bon Apeti, предложиха специална рецепта, с която ще си оближете пръстите:




ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА СЪС СОС ОТ СИРЕНE


Рецепта на 24 Kitchen


4 порции, 1 час


Продукти:


300 г пилешко филе


300 г пилешка пържола от


бут (без кожа)


2 стръка пресен лук


2 стръка мащерка


2 филии бял хляб


1 с.л. горчица


1 яйце


20 г сирене „Пармезан“


зехтин за пържене


сол и бял пипер на вкус


За соса:


250 мл течна животинска


сметана


100 г сирене „Пармезан“


20 г краве масло


1 скилидка чесън


сол и бял пипер на вкус


 


Начин на приготвяне:


1. Нарежете месото на парченца и го смелете в месомелачка


през едра решетка. Нарежете на ситно лука и мащерката,


накиснете хляба във вода.


2. Смесете месото с лука и мащерката. Добавете горчицата,


отцедения хляб, сол и бял пипер, настъргания пармезан и


яйцето. Омесете добре каймата, прехвърлете я в купа с капак


и я оставете в хладилник да престои поне за 30 минути.


3. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в зехтина


до полуготовност в тенджера „Nera“, като използвате


подвижната кошница.


4. За соса накълцайте чесъна и го запържете за кратко в


маслото, без той да се карамелизира. Налейте сметаната и


добавете настъргания пармезан. Овкусете със сол и бял пипер.


5. Сложете кюфтенцата в соса и гответе още минута-две.


Сервирайте веднага. По желание ги поръсете с нарязан


магданоз.


 


Емайлирана тенджера NERA с метален капак с дупки


Какво ви идва на ума, когато се сетите, че трябва да варите спагети? Естествено, неудобният момент с отцеждането. Повечето от нас използват допълнителен гевгир, в който изсипват макароните или сварените зеленчуци. Всичко това може да се случи по още по-бърз и удобен начин, благодарение на специално пригодения капак за отцеждане.


Какво ще кажете за една типично българска и вкусна рецепта?


БОБ ЧОРБА СЪС СВИНСКИ ГЪРДИ


Рецепта на 24 Kitchen


8 порции, 3 часа + 1 нощ накисване


Продукти:


300 г бял боб


400 г свински гърди


1 печена червени чушка


1 стрък праз (само бялата част)


1 корен пащърнак


1 морков


1/2 с.л. джоджен


2 с.л. свинска мас


1/4 ч.л. див кимион


2 ч.л. пушен червен пипер


1 с.л. доматен концентрат


сол и черен пипер на вкус


пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:


1. Накиснете боба в голяма тенджера за една нощ в студена вода.


След това го отцедете с помощта на касерола „ Nera” и капака за


отцеждане. Залейте с вода и кипнете. Пак го отцедете, залейте го с


вода и го сложете да се вари.


2. Почистете праза, обелете моркова, пащърнака и печената чушка.


Нарежете ги на дребно.


3. Месото нарежете на кубчета, посолете го и го запържете в малко от


маста до златисто. Извадете го.


4. В същия съд поръсете леко стрития кимион и го запържете за кратко.


Добавете и зеленчуците и ги запържете.


5. Изсипете месото и запържените зеленчуци в тенджерата при боба.


Поръсете с джоджен. Гответе, докато бобът се свари.


6. Загрейте останалата мас и в нея разбъркайте пушения пипер и


доматения концентрат. Веднага налейте черпак от чорбата. Изсипете


в тенджерата и гответе още около 10 минути. Посолете и сервирайте


с пресен магданоз.


Съвети:


По желание добавете и 3-4 скилидки чесън, запържете ги заедно с


останалите зеленчуци.


Може да пасирате малка част от готовата чорба, да я върнете в


тенджерата и да разбъркате. Така ще имате супа с по-интересна


консистенция.


 


Емайлирана касерола NERA  и Емайлиран тиган NERA


В процеса на готвене най-важно е удобството! Използвайте касерола NERA, за да приготвите изтънчени ястия със сосове, а ежедневните вкусотии може да забъркате в тигана. Да не забравяме, че дори пържените яйца, могат да бъдат истински  кулинарен шедьовър, стига да вложим капка въображение и много желание.


 


Цилиндричен пекач ЛУКС NERA


Заменете обикновената тава с мултифункционален пекач! Без значение дали ще приготвите телешки джолан по френски, запечени картофки с подправки и зехтин, или сладкиш с боровинки, този съд няма да допусне загаряне и изсушаване.


За по-обемни гозби – използвайте дълбоката част на пекача. За  леко запичане – по-плитката. Дизайнът позволява буквално да обръщате яденето във фурната, така че да получите равномерно и безупречно изпичане.


РУЛА ОТ СКУМРИЯ С ДОМАТЕН СОС


Рецепта на 24 Kitchen


4 порции, 1 час и 30 минути


Продукти:


4 скумрии (около 400 г всяка)


20 мл зехтин


сол на вкус


За плънката:


2 филии бял хляб


2 стръка босилек


1/2 ч.л. кимион


20 мл зехтин


сол и черен пипер на вкус


За соса:


800 г домати на кубчета от


консерва


1 глава лук


1 скилидка чесън


1 дафинов лист


150 г зелени маслини (без


костилки)


50 мл зехтин


1 ч.л. захар


1 ч.л. къри


сол и черен пипер на вкус


За гремолатата:


кората от 1 лимон


кората от 1 портокал


4 стръка магданоз


1 скилидка чесън


 


Начин на приготвяне:


1. За соса нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в тиган със


загрят зехтин, посолете. Когато омекнат, добавете кърито, налейте


доматите, прибавете дафиновия лист, захар и черен пипер и гответе 15


минути на слаб огън. Накрая добавете и маслините.


2. Филетирайте рибата и я почистете внимателно от костите.


3. За плънката сложете в блендер хляба, листата босилек, кимиона,


зехтин, сол и черен пипер и ги смелете, за да се получат трохи.


4. Разпределете трохите върху рибните филета, завийте рула и ги


фиксирайте с клечки за зъби.


5. Прехвърлете готовия сос в пекач Лукс, сложете рулата в соса,


полейте ги с малко зехтин и ги посолете.


6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор и изпечете ястието за


15-20 минути.


7. За гремолатата настържете кората на портокала и лимона и ги


разбъркайте с накълцаните чесън и магданоз.


8. Поръсете готовото ястие с гремолатата и сервирайте.


 


Домакинските съдове на Металац Посуде може да намерите във всеки от обектите на Лили Дрогерие. Събирайте точки в своята колекционерска карта, която ще получите на касите в магазина, като  за всяка сметка над 15 лв., получавате една точка. Със събраните точки може да закупите  цялата серия от домакински съдове  с до -50% отстъпка!   Акцията е валидна от 15.03 до 15.05.2019г. Да сготвим заедно! Лили, хубаво ми е! И е вкусно!


 

Нашите маркиКачество на добра цена Нашите марки

Съвети за красота и здраве Фармацевтът съветва

      Всяка кухня крие своите тайни - малките трикове на големите готвачи, вълшебни подправки и разбира......
Една прекрасна мисъл на София Лорен гласи: „Красотата ви отличава от тълпата, интелектът и остроумието......