Lilly Drogerie: Грижа и хидратация на кожата
 

Грижа и хидратация на кожата

Грижа и хидратация на кожата Грижа и хидратация на кожата

Най-голямо внимание се отделя на кожата на лицето, на която влияят както външни, така и вътрешни фактори. Кожата може да бъде чувствителна, дехидратирана, суха, мазна или склонна към акне. Тя се променя с възрастта и за това съществува цяла гама от продукти, които са съобразени с нуждите на различните типове кожа. Зоната около очите е особено чувствителна и затова продуктите за тази област трябва да бъдат с по-малко консерванти и аромати, тъй като има възможност и за контакт с очите.

 

Когато кожата е изложена на слънчева светлина, тя се дехидратира. Могат да се появят различни възпаления, зачервяване, сърбеж, сухота или екзема. Намалява и производството на себум от мастните жлези, което има роля в защитата срещу микроорганизми. Ето защо тя се нуждае от грижи и в това отношение. Правилната грижа за кожата след излагане на слънце включва използването на подхранващи и хидратиращи кремове, които осигуряват оптимална хидратация и предотвратяват изсушаването на кожата (обикновено дневните кремове са отговорни за хидратацията), както и достатъчно подхранване (с натурални масла, които осигуряват еластичност на кожата и които обикновено се съдържат в нощните кремове). Уреата, както и Омега-3 мастните киселини са важна съставка на медикаменти, предназначени за лечението на суха кожа.

 

Неразделна част от грижата за кожата е почистването и тонизирането на кожата. С тях тя се подготвя за нанасянето на крем, който да може да се абсорбира и усвои максимално. Продуктите за почистване и тонизиране на кожата на лицето трябва да се подбират много внимателно в зависимост от типа кожа. Гримът обикновено запушва порите на кожата и затова трябва да се отстранява много внимателно и прецизно в края на деня. Козметичната и фармацевтичната индустрия напредват всеки ден и днес можете да намерите продукти с наночастици, които действат на клетъчно ниво и може да се вкарат в някои части на кожата. 

 

Консултантите в нашите магазини ще ви помогнат да изберете правилните продукти за вашия тип кожа в зависимост от нейните специфични особености и нужди.

Нашите маркиКачество на добра цена Нашите марки

Съвети за красота и здраве Фармацевтът съветва

      Всяка кухня крие своите тайни - малките трикове на големите готвачи, вълшебни подправки и разбира......
Една прекрасна мисъл на София Лорен гласи: „Красотата ви отличава от тълпата, интелектът и остроумието......