Lilly Drogerie: Излагане на слънце и слънцезащитни средства
 

Излагане на слънце и слънцезащитни средства

Излагане на слънце и слънцезащитни средства Излагане на слънце и слънцезащитни средства

С началото на слънчевите дни е необходимо кожата да се защитава и да се осигури допълнителна грижа за нея. Според пигментацията кожата се дели на различни видове, които изискват различна защита. Още през пролетните месеци откритите части на тялото са изложени на слънце. Дори и слабото слънце може да предизвика вреди на хора, които са предразположени към алергични реакции и е много важно те да използват продукти със слънцезащитен фактор.

Слънцезащитният фактор (SPF) ни показва колко дълго нашата кожа може да бъде изложена на слънце или колко дълго тя е защитена. Големината на фактора, умножена по броя на минутите, които са необходими на кожата да изгори, дава дълготрайността на защитата на продукта в минути. Например: Ако кожата ви изгаря за 10 минути на слънце и използвате крем с SPF 10, можете да се печете максимално 100 минути. Слънцезащитният Ви продукт трябва да съдържа UVA и UVB защита за двата вида вредни лъчи.

Много производители предлагат богат асортимент от кремове, млека, масла, емулсии и разтвори (под формата на спрейове) със защитни фактори. Продукта, който ще използвате трябва да се избира според типа кожа. За суха и чувствителна кожа се използват кремове, млека и олия, докато за смесена или мазна кожа по-подходящи продукти са емулсия или спрей. Защитните фактори варират от 6 до 50+, като най-високите фактори, се използват за най-чувствителните типове кожа.

В нашите магазини Вие можете да намерите богат асортимент слънцезащитни продукти, както за лицето така и за тялото, за всички възрасти, за всеки тип кожа и от различен ценови клас.

През лятото трябва да избягвате слънцето между 10 и 16 часа, тъй като тогава UVA лъчите са най-силни и може да предизвикат промени в клетките, които в най-лошия случай могат да доведат до меланома (злокачествени кожни заболявания). Използвайте слънцезащитни продукти, толкова често, колкото е необходимо, пийте често вода и носете слънчеви очила и шапка.

След плажа нанасяйте продукт за след слънце (лосион), за да успокоите кожата си, което ще допренесе за по-траен и хубав тен. Поглезете ръцете си с крем за ръце, но не забравайте и балсама за нежни устни, задължително с SPF фактор.

Лили Дрогерии Ви пожелава незабравимо лято.

Нашите маркиКачество на добра цена Нашите марки

Съвети за красота и здраве Фармацевтът съветва

      Всяка кухня крие своите тайни - малките трикове на големите готвачи, вълшебни подправки и разбира......
Една прекрасна мисъл на София Лорен гласи: „Красотата ви отличава от тълпата, интелектът и остроумието......