Лили Дрогерие: Съвети за красота и здраве
 
Съвети за красота и здраве

Можете да зададете своя въпрос тук!

Грижа и хидратация на кожата

Грижа и хидратация на кожата Най-голямо внимание се отделя на кожата на лицето, на която влияят както външни, така и вътрешни фактори. Кожата може да бъде чувствителна, дехидратирана, суха, мазна или склонна към акне. Тя се променя с възрастта и за това съществува цяла гама от продукти, които са съобразени с нуждите на различните типове кожа. Зоната около очите е особено чувствителна и затова продуктите за тази област трябва да бъдат с по-малко консерванти и аромати, тъй като има възможност и за контакт с очите.

Още

Излагане на слънце и слънцезащитни средства

Излагане на слънце и слънцезащитни средства С началото на слънчевите дни е необходимо кожата да се защитава и да се осигури допълнителна грижа за нея. Според пигментацията кожата се дели на различни видове, които изискват различна защита. Още през пролетните месеци откритите части на тялото са изложени на слънце. Дори и слабото слънце може да предизвика вреди на хора, които са предразположени към алергични реакции и е много важно те да използват продукти със слънцезащитен фактор.

Още

Как да засилите имунитета

Как да засилите имунитета Имунитетът може да бъде нарушен поради различни причини - неправилно хранене, стрес, безсъние, тютюнопушене, прием на алкохол, бързи промени във външната температура... В съвременния свят, големия брой на свободните радикали влияят на нашите тъкани. Всичко това води до отрицателно въздействие върху броя и дейността на имунните клетки и оставя място за атаката на микроорганизми, т.е. вируси, бактерии, гъбички, паразити и приони. За това е много важно да се поддържа имунната система, особено при деца, бременни жени и възрастни хора, които определено са по-податливи на тези влияния.

Още